<<  <°)))><
Zpátky na domovskou stránku
Dětí naděje
 

Co jsme dělali?
>>
 

Report 2003
>>
 

Report 2004
>>
 

Report 2004, duben
>>
 

Hranolkyáda
>>
 

Silvestr 2003

       Milovice, 31. prosince 2003

    31. prosince se sešlo několik členů KOH gangu na společnou oslavu Silvestra. Překvapivá a pro nás nečekaná byla zpráva z České televize od Zdeňka Potužila, že by chtěli přijet a vidět nás, případně natočit. Umíte si představit to "vzrůšo", bylo o čem povídat, plánovat.

    V pátek 2. ledna dorazili Z. Potužil a P. Němec z ČT2 na návštěvu k nám na Alfy. Sledovali, poslouchali, ptali se, pozorovali a o týden později byli u nás. Natáčeli pro pořad "Velý vůz" na ČT2.

 

Začátek roku 2004

    Uspořádali jsme druhou Hranolkyádu, tentokrát 10.1. od 17:00 do 19:30. Smažilo se tentokrát jen 20kg hranolí a vše probíhalo v prostorách tělocvičny ZŠ v Milovicích a přilehlých prostorech. Na hranolkyádu dorazilo asi pětašedesát romských a neromských teenagerů, přišly děti z děcáku. kde filmaři také byli.
    Vše mělo skvělý spád, pro úspěšnost jsme opakovali některé soutěže, tancovalo se, repovalo, jedlo. Marcel měl po přestávce krátké slovo - bylo super. Všichni poslouchali, moc nás to překvapilo (pozn. toník: už dlouho jsem neslyšel tak dobrý kázání a neviděl mlaďasy tak přilepený na parketách a nějakém povídání :-).

    Několik děcek se od té doby s námi vídá pravidelně. Mají spousty otázek, my je (poku víme) rádi zodpovíme. Uvědomujeme si, že tihle naši mladí jsou jako křehká ptáčata, chtěli by létat přes hory, všechno by chtěli poznat hned. My jim můžeme dát rady, ukázat na to, co je správné. Ale pak můžeme jen čekat a sledovat jejich rozhodnutí. Já jako matka od třech dětí mám tu možnost vidět jak děti hladoví po lásce, po zájmu, po naslouchání. Jsem Bohu vděčná, že můžeme alespoň trochu zaplnit tu mezeru v jejich srdcích.

    Hranolkyáda i natáčení proběhly OK. V neděli se ještě filmaři objevili v církvi na bohoslužbách. Premiéra našeho natáčení byla 26.1. v 17:30 na ČT2. Měli jsme trošku obavy, jak dokument dopadne, ale výsledné sestříhání nás mile překvapilo. Myslíme, si, že se jim podařilo vše zmixovat tak, že to zapadá a neutíká hlavní myšlenka. Navázali jsme i dobrý vztah s panem Potužilem, který dokument režíroval.

 *  V současné době pracujeme na potřebných podkladech pro grantovou společnost, která nám pomáhá se sháněním prostředků na rekonstrukci centra.

 *  14. února proběhne zahájení výtvarného kroužku. Bude zatím pro 10-12 dětí ve věku 5-11 let. Vytypovali jsme děti, které nemají moc šancí se s námi vidět na našich běžných akcích. Uvidíme, jak se podaří je výtvarně zabavit a "vybavit".

 *  V únoru nám opět začnou fotbalové tréninky v Lysecké škole.

Těšíme se příště a zůstaňte věrní našim stránkám!

Přejeme Boží požehnání
Štěpánka