<<  <°)))><
Zpátky na domovskou stránku
Dětí naděje
 

Co jsme dělali?
>>
 

Report 2003
>>
 

Report 2004
>>
 

Report 2004, duben
>>
 

Hranolkyáda
>>
 

    Report 2003

       Milí přátelé, kamarádi, sponzoři,

    Moc se omlouváme za tak dlouhou odmlku ve zprávách o tom, co provádíme. Celou tu dobu, co jste o nás nečetli, my jsme nelenili. Naše děti pracovaly a tancovaly, vydělávaly si na prázdninách výjezdy a dělaly spoustu různých chvályhodných věcí.

    Celé jaro až do konce června pomáhali kluci a holky z Lysé a Milovic při práci v romské kolonii v Nymburce a podíleli se na přípravách samotného průběhu nedělní dětské církve. Vyrostla nám taneční (hip-hop a break dance) a rapová skupina, která si začala říkat "KIDS of HOPE Gang". Je radost se na ně dívat!!

    Poslední dětskou církev jsme měli na konci června, zamačkávali jsme slzu, protože datum další dětské církve byl v nedohlednu. (Teď však už víme, nový termín, 21.12.2003 v 15:00 hodin, v KD v Milovicích).

    Práce v Nymburce pokračovala jen do první poloviny července, pak jsme se s dětmi setkali až v říjnu. V Milovicích a Lysé nad Labem pokračovala práce vesele dál. Měli jsme třicetiminutové vystoupení, spojené s propagací činnosti našeho občanského sdružení - tanec, hry a zpěv na benefičním koncertu ke dni dětí v Milovickém divadle. Na první prázdninovou neděli jsme přijali pozvání moderovat dětskou diskotéku v Milovicích. Kluci a holky byli nadšeni, všechno se povedlo na jedničku.

    Během prázdnin jsme stanovali na Šumavě v objektu pana Jiřího Rendla, který se svou manželkou Pavlínkou věrně podporuje naši práci. Na přelomu července a srpna jsme hostili 38 dětí a pět zahraničních terenérů (organizace Ambasadors in sport) na třídenním fotbalovém kempu. Děti dostaly krásná trika, společnou fotky a naučily se nové prvky, bojovaly o ceny. Největší cenu měla medaile za "fair play" a chování (získal ji Jirka Lotta z Lysé).

    V srpnu také nuda nebyla. Šest kluků a jedna holka z KoH Gangujely do Ústí nad Orlicí podpořit ostatní teenagery na akci Jesus break a přijeli nadšení!! Psal o tom i Mladý svět (všechen jsme skoupili ... HA!)

    Prázdniny jsme zakončili společným stanováním na základně Teen Challenge ve Šluknově (protidrogová organizace). Kluci a holky slyšeli pár svědectví lidí, kteří si sáhli na dno právě skrze drogy a alkohol. Stanování se nám vydařilo, všichni byli vyspalí, nikdo netrpěl hladem, užili jsme si sluníčka i táboráků. Zjistili jsme, že jsme vlastně jedna velká rodina. A nový školní rok ťukal na dveře ...

Štěpánka Oubrechtová, 11.11.2003    

    Září začalo poměrně klidně, škola trochu "zahýbala" naším volným časem, nicméně jsme pokračovali dál v naší činnosti.

    Každé úterý se na hřišti v Mladé scházeli kluci na fotbalové tréninky, které se od 1. listopadu přemístily do tělocvičny ZŠ Komenského v Lysé nad Labem. Svou podzimní sezónu zakončili kluci (tým Ambasadors) přátelským utkáním s Libereckými Gedeony. Našim klukům se utkání moc povedlo a vyhráli 7:6. Bylo to pro nás velké a příjemné překvapení.

    Pátky máme ve znamení rapu, break dance a hip-hopu. Místnost, ve které máme po tancování biblický klub je příliš malá, tak jsme se rozhodli udělat minimálně jedenkrát do měsíce opravdový trénink v tělocvičně. Na 25. října jsme pozvali učitele break-dance a hip-hopu z Moravy a z Prahy. Bylo to super! Měli jsme výborný trénink, pak výborný oběd, znovu trénink a perfektní večeři. Po večeři jsme v klubovně RKDM promítali film "Únik z pekla", klubovna byla nacpaná k prasknutí. Film byl na zamyšlenou, a to nejen pro lidi, kteří nevěří Bohu.

    Společně jsme pracovali na několika brigádách na hrabání listí, kluci i holky si mohli vydělat na svoje "libůstky" (někdo to projí, někdo se ohákne :-). 15. listopadu jsme měli další trénink v tělocvičně, tentokrát přijeli jen dva pražáci (Štěpánka a Markéta Jandovi). Odpoledne se trénink nekonal, jen několik skalních skaterů vzalo prkna a vydali se do skateparku v Lysé nad Labem.

    Pomalu nás přibývá a je před námi hranolkiáda - 29. listopadu. Tam čekáme přísun nových "týpků", kteří znají ve svém věku (13-16 let) drogy a alkohol, chození za školu a doma ... doma to mají většinou dost zlé. Takže až budeme psát zprávy příště, těšte se, jak ten 29. listopad proběhl.

Štěpánka Oubrechtová, 21.11.2003